SOSAB
sosab-2sosab-3sosab-4sosab-5

Gra planszowa SOSAB (angielska wersja językowa)

30,00

Opis produktu

W grze gracze wcielają się w spadochroniarzy pod dowództwem generała Stanisława „Sosaba” Sosabowskiego. Sosab i jego żołnierze uczestniczą w jego operacjach – od stworzenie Pierwszej Samodzielnej Brygady Spadochronowej w Szkocji, poprzez udział w Operacji Market Garden, do okresu powojennego i starań o przywrócenie pamięci osiągnięciom generała. Biorąc udział w historycznych wydarzeniach zawartych na kartach gry, gracze kształtują charakter swojej postaci i rozwijają cztery główne cnoty – męstwo, sprawiedliwość, roztropność i umiarkowanie. Zwycięża gracz, którego postać po przejściu historycznych będzie najsilniejsza.

Media o grze „Sosab”

Program Drugi Polskiego Radia „Dwójka”- o grze „Sosab” w Radiowej Dwójce mówią Panowie Madaj&Ginter (IPN) https://www.youtube.com/watch?v=ClRkK6CJQ5E

Polska Zbrojna- artykuł „Gra planszowa o losach Gen. Sosabowskiego” http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/17945?t=Gra-planszowa-o-losach-gen-Sosabowskiego

Games Fanatic- „Sosab- historyczna gra edukacyjna o polskich żołnierzach” http://www.gamesfanatic.pl/2015/12/13/sosab-gra-edukacyjna-o-stawaniu-sie-zolnierzem/

Recenzje

Na razie brak recenzji produktów.

Napisz pierwszą opinię o “Gra planszowa SOSAB (angielska wersja językowa)”